PENOSIL Standard Acrylic Sealant je přetíratelný akrylový tmel pro vyplnění mezer a prasklin před lakováním.
Pohodlné používání.
Nízká hladina zápachu.
Tvoří plastový spoj.
Nepropadává, nešíří se ve spoji.
Přetíratelné.
Dobře přilne k většině stavebních materiálů.
Odolná proti UV záření.

POUŽITÍ
Používá se hlavně pro utěsnění trhlin a spár v sanitárních a jiných interiérech. Těsnění okna a zárubní, oprava menších povrchových vad před lakováním. Pro zhuštění porézních povrchů. Vyplňování prasklin betonu, cihel, sádry, jiných materiálů a otvorů po šroubech. Nedoporučuje se pro aplikace ve stálém kontaktu s vodou.

APLIKAČNÍ POSTUP
Aplikační teplota mezi +5 °C a +40 °C. Povrchy musí být čisté od prachu, uvolných částic a oleje. Nevhodné pro klouby s vysokou pohyblivostí (více než 8 % šířky spáry). Nevhodné pro spoje živičných povrchů. Špatná přilnavost ke sklu a některým plastům. Může způsobit korozi na nekrytých kovových površích. Vytvrzený tmel nelze brousit jako tmel.

Způsob použití
Odřízněte závitový konec kartuše a našroubujte aplikační trysku pro směrování akrylátu.
Uřízněte konec se závitem tak, aby vznikl vhodný otvor pro aplikaci.
Vložte kartuši spolu s aplikátorem do pistole a opakovaným stisknutím spouště pistole naplňte instalační trysku akrylem.
Akrylát nanášejte do spáry opakovaným a rovnoměrným stisknutím spouště pistole a plynulým tažením trysky souvisle podél spáry.
Po nanesení akrylu jej vyhlaďte gumovou škrabkou.
Odstraňte přebytečný akryl.

Čištění:
Nevytvrzený akrylát lze z rukou a nářadí odstranit vodou nebo použít PENOSIL Premium čisticí ubrousky. Vytvrzený akrylát je třeba nejprve odstranit mechanicky a poté vlhkým hadříkem.

Technické údaje:
Doba tvorby struktury: 4-5 min.
Doba vytvrzování mm/24 h: 2,5-3
Hustota (DIN 53 479-B) g/cm3 1,71
Tepelná odolnost: -20 až +70°C

Bezpěčnostní požadavky:
Při aplikaci zajistěte dostatečné větrání. Udržujte mimo dosah dětí. Vyhněte se kontaktu s kůži a očima. Při zasažení očí okamžitě vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. S kabinou vytvrzeného tmelu lze manipulovat bez ohrožení zdraví. Podrobné bezpečnostní informace jsou k dispozici v bezpečnostním listu.

související zboží